Erica – Mamma till Theo

Recept: Tacogratäng med ris.

En bild som inte alls har med inlägget att göra. ♥

I helgen var vi på middag hos mina föräldrar och blev bjuda på den goda tacogratängen som vi ofta äter.
Vi fick med oss en matlåda hem och nu när jag skulle laga lunch till lilleman så tänkte jag till och kom på en sak.
Varför inte laga lite ris till detta och blanda samman med gratängen. Vanligtvis så äts gratängen med tacochips och grönsaker, men det kändes inte så ”barnvänligt” med hårda vassa chips som är rätt starka i smaken.
Jag tyckte att det blev supergott med ris och
Theo ÄLSKADE denna maträtt och säger hela tiden mellan tuggorna ” TACOS TAAAACOS” ♥

______________________________

Recept: 

800 g köttfärs
2 pkt philadelphiaost
2 pkt creme fraiche
2 röda paprikor
1 purjolök
1-2 förp. krossade tomater
tacokrydda till 800g köttfärs
ev. riven ost.

ugn: 200 grader
Hacka paprikan och löken i lagom stora bitar. Stek dem tillsammans med köttfärsen. När köttfärsen är klar, tillsätt tacokryddan och lite vatten. Rör om och låt puttra samma i någon minut.
Blanda philadelphiaost, creme fraiche och krossade tomater.
Tillsätt blandningen i stekpannan med köttfärsen och rör om.
Släng över allt i en ugnsform och släng in i ugnen i ca 10 minuter.
Om du vill så kan du strö på lite riven ost ovanpå allt innan du sätter in formen i ugnen.

Nu är maträtten egentligen klar och redo att ätas…

MEN jag kokade ris i lagom mäng och slängde ihop tillsammans med gratängen. Rörde om och vipps så fick man en smarrig vardagsmaträtt istället för den här lite typiska ”fredagsmaträtten”.

Perfekt till småttingarna! Enkel att göra och blandar man i ris i gratängen så blir det myyyyyycket mat :)

TIPS!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats