Erica – Mamma till Theo

Recept: Chokladrutor (världens godaste)

Många har frågat efter receptet på kakorna, så här kommer det ! 

Kakan: 200 gram svenskt smör, 3 dl strösocker, 2 ägg, 1 dl kakao, 4 tsk vaniljsocker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver.

Glasyren: 2 dl vispgrädde, 2 dl strösocker, 2 msk sirap, 100 gram blockchoklad, 100 gram svenskt smör.

Gör så här: Smält smör i en kastrull. Rör ned socker och ägg. Tillsätt sedan resten. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter (står 15-20 på receptet, men de blev alldeles för torra då, så jag tog ut dem efter tio minuter). Vänd kakan och ta bort bakplåtspappret, så ni får den släta sidan uppåt. Låt svalna helt. Glasyren: Koka allt utom smör i en kastrull. Ca 15-20 minuter, tills det tjocknar. Blanda i smöret. Bred glasyren över den kalla kakan och låt det stelna helt innan ni skär den i bitar.

Sist men inte minst – NJUT av dessa fantastiska godbitar! Tack Issa för receptet.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats