Erica – Mamma till Theo

Recept på fröknäcke.

Du behöver

1 dl solrosfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl skalade sesamfrön

0,5 dl krossade linfrön

0,5 dl rapsolja

2 dl majsströbröd

2,5 dl kokat vatten

flingsalt

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser väl (utom flingsalt, det skall strös på brödet senare). Därefter tillsätter du oljan och rör om noggrant. Koka vattnet. Häll det direkt över de andra ingredienserna och rör om. Klicka ut smeten (ibland måste man ta hälften åt gången) på ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut tills du fått den tjocklek du vill ha. Ta bort det övre bakplåtspappret och strö över flingsaltet. In i mitten av ugnen, 150 grader, i ca 45-50 minuter. HÅLL KOLL!

Jag äter alltid detta som smörgås till frukost. På det har jag en kalkonskiva och några gurkbitar. Världens godaste frukost, jag lovar! :) Plus att den är nyttig!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats