Bild: Erica Wiklund
_________________________
För att göra denna underbara godsak behöver du:
☆ 4 ägg
☆ 2 msk strösocker
☆ 5 dl vispgrädde
☆ en burk (400g) nutella
☆ 2 marängbottnar
Gör så här:
Börja med att separera gulan från vitan. Det är viktigt att skålarna och visparna är rena innan ni använder dem till äggen. Vispa vitorna tillsammans med 1 msk strösocker tills det är ett fast skum. Vispa gulorna luftiga med 1 msk strösocker. Vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i botten av en form med löstagbar kant. Krossa den andra marängbottnen. Vänd försiktigt ihop vitan, gulan, grädden, och den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den i Micron en stund för att få den lite lösare) i smeten. Häll sedan smeten över marängbottnen och släng in formen i frysen i minst 4 timmar innan servering.
NJUT! :)
Nu är jag här för andra gången och ”stjäl” detta recept, den är magiskt god!:)
Det tycker jag att du gör helt rätt i ;)
Det är precis som du säger, magiskt gott! Jag måste nog själv ta och göra den igen i helgen. Det var ett tag sedan sist ;)