♥ Fick en frågan om jag inte kunde dela med mig av receptet på köttsoppan, och visst kan jag det ♥
Det här receptet utgick jag ifrån, men jag följde det inte helt och hållet.
Min mumsiga lunch för några dagar sedan.
Du behöver:
Ca 600 gram högrev (benfri) • vatten • salt • 1 lagerblad • pepparkorn ca 10st • 2 stora morötter • 2 normalstora palsternackor • 1 liten bit kålrot • 1 liten bit vitkål • 1 purjolök • en buljongtärning
Mät upp 1,5 liter vatten i en kastrull. Salta och lägg i lagerblad och pepparkorn. Koka upp och lägg i köttbiten (hel bit). Koka i ca 1,5 h eller tills köttet är mört, och fyll på med vatten allt eftersom. Mycket kokar bort, så se till att köttet är under vatten hela tiden.
Kom ihåg att salta allt eftersom du öser ner mer vatten.
Hacka grönsakerna under tiden som köttet kokas.
Ta upp köttet ur kastrullen och skär den i mindre bitar.
När köttet är upptaget så silar du bort kryddkornen och lagerbladet och slänger ner grönsakerna (allt utom purjolöken) och låter de koka 10-15 minuter i köttbuljongen som blivit när du kokat köttet. Släng därefter i purjolöken och köttet och låt koka ytterligare några minuter. Här slängde jag även ner buljongtärningen.
Vill du ha klimp i så följer detta moment i matlagningen – annars är maten klar här! :)
Recept på Klimp
1 ägg
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
salt
socker
Rör samman ingredienserna till en kladdig ”bulldeg”. Ta en rejäl klump på en sked och lägg ner i kastrullen. (det skall koka).
Gör detta tills degen är slut i skålen. När klimpen är klar, så flyter de upp till ytan.
Klimp är ett måste i min köttsoppa! SÅÅÅ gott.
Senaste kommentarer