Bild och recept från: http://www.passionforbaking.com / Just Sweet – Manuela Kjeilen
BOTTEN:
400 g choklad
275 g smör
350 g farinsocker
6 ägg
150 g vetemjöl
1 tsk vaniljextrakt eller 1 msk starkt kaffe om du tycker om kaffesmak (jag tog vanilj)
CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH:
175 g smör. rumstempererat
170 g socker
150 g farinsocker
200 g vetemjöl
2 msk mjölk
2 tsk vaniljextrakt
200 g mini-chokladknappar eller hackad choklad.
GARNERING:
50-100 g mörk choklad
50 g mini-chokladknappar eller hackad choklad
Värm ugnen till 175°C.
Smält choklad och smör i en värmetålig skål över en kastrull med kokande vatten, eller låt smälta i mikron.
Tillsätt farinsocker och rör ihop ordentligt. Tillsätt alla äggen och blanda väl.
Tillsätt slutligen vetemjöl och vaniljextrakt eller starkt kaffe.
Bred ut blandningen i en 20x 30 cm stor form och grädda i 30 minuter.
Låt svalna medan du lagar Chocolate Chip Cookie Dough:
Rör rumstempererat smör, socker och farinsocker fluffigt. Tillsätt vetemjöl, mjölk och vaniljextrakt.
Rör till slut ner mini-chokladknapparna eller den hackade chokladen.
Bred ut toppingen på den avsvalnade browniebottnen och ställ sedan kallt i kylen i minst 1 timme.
Ringla över flytande varm choklad och garnera med små chokladbitar strax före servering.
Sedan är det bara att njuta…
Tips: Ställ in kakan i frysen i 1 timme så att det blir lättare att skära upp den i bitar.
Senaste kommentarer