Antal portioner: 4
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
4 st laxfiléer á 150 gram
Saft av en halv citron
salt och peppar
2 röda paprikor
1 zucchini
En halv purjolök
1 ask körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 dl creme fraiche
1 dl torrt vitt vin (jag hade dock inget vin och körde på mjölk istället och det blev himla gott)
1 tsk fransk senap
Gör så här:
Lägg laxen i en form. Pressa citronen och häll saften på laxen. Krydda med salt och peppar.
Kärna ur paprikan och skär dem och zucchinin i skivor. Strimla purjolöken och halvera tomaterna. Fräs grönsakerna lätt i lite olja.
Lägg dem sedan ovanpå laxen.
Vispa samman creme fraiche och mjölk tillsammans med pressad vitlök och senap. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över hela gratängen och släng in den i ugnen i 15-20 minuter.
NJUT!
Senaste kommentarer